logo
RNTV Live

Noi schimbări privind eliberarea cazierului judiciar

cazier-judiciar-ghiseu
Oana Stoica

Certificatul de cazier judiciar poate fi cerut personal de tinerii care au peste 14 ani, fără a fi necesară prezenţa unui părinte la ghişeu pentru depunerea cererii şi dobândirea acestuia.

În primele nouă luni ale acestui an, Poliţia Română a eliberat aproape 41.000 de certificate de cazier judiciar pentru tineri care au între 14 şi 18 ani.

“Pentru a obţine un certificat de cazier judiciar, orice persoană fizică cu capacitate de exerciţiu restrânsă (minor 14-18 ani) sau deplină (peste 18 ani), poate depune personal cererea-tip, cu datele complete de stare civilă şi motivată, la orice subunitate de poliţie în care există ghişeu de cazier judiciar”, a precizat Poliţia Română, potrivit realitatea.net.

Cererea-tip trebuie însoţită de actul de identitate, aflat în termenul de valabilitate, precum şi chitanţa prin care se face dovada achitării taxei de prestare serviciu, în cuantum de 10 lei.

Persoanele domiciliate în străinătate pot solicita eliberarea certificatului de cazier judiciar prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României.

Sursa: dcnews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor