logo
RNTV Live

Noi metode de spionat prin dispozitivele Android

Telefon-spionat-600×330
Tudor Teodora

Cercetătorii de la Universitatea din Edinburgh și de la Trinity College din Dublin au descoperit că dispozitive Android de ultimă generație vândute în China sunt livrate utilizatorilor cu spyware, conform Departamentului Național de Securitate Cibernetică (DNSC). 

Cercetătorii au analizat datele transmise de aplicațiile deja instalate pe dispozitive Android vândute de Xiaomi, OnePlus și Oppo Realme, descoperind că anumite aplicații de la furnizor sau de la surse terțe sunt create cu scopul de a exfiltra informații despre utilizator și dispozitiv. Informațiile exfiltrare sunt despre sistem, geolocație, profilul utilizatorului, relații sociale și istoricul apelurilor. 

„Informațiile sunt transmise către furnizorul dispozitivului și către operatorii chinezi de rețea mobilă (ex. China Mobile sau China Unicom), chiar dacă aceștia nu furnizează vreun serviciu pe dispozitiv (ex. în cazul în care cartela SIM utilizată este de la alt operator). În plus, cercetătorii au comparat aplicațiile preinstalate pe sistemele Android livrate în China cu cele livrate la nivel global (ex. în UE) și au descoperit că există de 3-4 ori mai multe aplicații preinstalate și furnizate de surse terțe pe sistemele din China, având de 8-10 ori mai multe permisiuni, comparativ cu aplicațiile terțe preinstalate pe sistemele livrate global”, conform DNSC.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații găsiți aici: DNSC dezvăluie cum spionează chinezii: Dispozitive Android noi vândute în China sunt livrate cu malware

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor