logo
RNTV Live

Noi amănunte din ancheta de la Centrul Creșe Ploiești. Suspecții ar fi furat, încă din 2017, din mâncarea copiilor

gripa cresa 4
Dumitrescu Vlad

IJP Prahova a furnizat, miercuri seară, primele detalii oficiale din ancheta care vizează angajați de la creșe de stat din Ploiești, dar și pe directoarea centrului care administrează aceste unități. Anchetatorii confirmă informațiile apărute până acum în spațiul public și dezvăluie amploarea activității infracționale. Cei vizați de cercetări ar fi furat, încă din 2017, din mâncarea pentru copiii înscriși la cele șase creșe de stat din Ploiești, dar și din produsele de igienă destinate acestor unități. De asemenea, anchetatorii spun că s-ar fi pretins bani de la persoane care doreau să-și înscrie copiii la creșă. Prejudiciul a fost estimat la aproximativ 200.00 de ei, iar sume mari de bani, precum și importante cantități de produse au fost ridicate, în urma perchezițiilor.


”La data de 6 decembrie a.c., procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, împreună cu polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Prahova, delegați în cadrul unui dosar penal, au efectuat 20 de percheziții la sediul a 7 instituții publice și la domiciliul a 13 persoane, angajate în cadrul acestora, bănuite de săvârșirea unor infracțiuni de corupție și de serviciu.

26 de persoane au fost conduse la sediul unității de parchet în vedere audierilor.

Din cercetări a reieșit faptul că, începând cu anul 2017 și până în prezent, 6 persoane având calitatea de administrator a unor instituții publice și o persoană având calitatea de director și-ar fi însușit produse alimentare destinate preparării hranei copiilor dar și produse pentru igienizarea spațiilor unde se desfășurau activitățile antepreșcolare.

De asemenea, în aceeași perioadă una din persoanele bănuite ar fi oferit diverse sume de bani în mod repetat cât și bunuri materiale pentru a nu fi luate măsuri împotriva acestora și totodată ar fi pretins sume de bani pentru înscrierea copiilor la creșă.

În urma perchezițiilor a fost ridicată o cantitate însemnată de bunuri, care a putut fi provenită din activitatea infracțională, dar și 28.105 euro și 18.864 de lei.

Până la acest moment s-a estimat un prejudiciu de aproximativ 200.000 de lei.

În urma administrării probatoriului au fost reținute pentru 24 de ore, 5 femei cu vârste cuprinse între 33 și 65 de ani.

Ulterior, față de femeia în vârstă de 65 de ani s-a luat măsura arestării preventive pentru 30 de zile, iar în cazul celorlalte 4 a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale și pentru identificarea tuturor persoanelor implicate, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de delapidare în formă continuată, luare de mită în formă continuată și dare de mită în formă continuată.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se arată scris în comunicatul de presă emis de IPJ Prahova.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor