Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi că municipalitatea lucrează intens pentru a remedia toate avariile cunoscute la reţeaua de termoficare din Bucureşti. Din această cauză, multe blocuri din oraş nu beneficiază de apă caldă în prezent. „Imediat după începerea şcolii, lucrurile vor reveni la normal, iar iarna aceasta va fi mai bine decât iarna trecută”, a subliniat primarul.

Nicuşor Dan a vizitat şantierul de termoficare de pe şoseaua Mihai Bravu, unde se efectuează probele de presiune pentru primii kilometri de conductă magistrală modernizaţi. „Suntem în zona Piaţa Iancului, pe Mihai Bravu, unde se lucrează la un tronson de nouă kilometri. Am finalizat 1,5 kilometri până acum. De asemenea, în apropiere, pe un alt tronson finanțat din fonduri europene, sunt finalizați 5,5 kilometri din cei 11 prevăzuți”, a declarat Nicuşor Dan.

Primarul a menționat că anul trecut zona a fost grav afectată de 57 de avarii la reţeaua de termoficare, dar că locuitorii nu au fost dezavantajați deoarece au fost montate conducte provizorii. În plus, Dan a adăugat că, dacă anul trecut au fost înlocuiţi 50 de kilometri din reţeaua principală, în acest an au fost realizati 45 de kilometri din cei 70 promişi până la sfârşitul lui 2024.

„În acest moment, având în vedere că școala nu a început încă și că mulți bucureșteni sunt plecați, ne-am grăbit să remediem toate avariile cunoscute, motiv pentru care sunt multe blocuri fără apă caldă. După începerea şcolii, situația se va îmbunătăţi”, a adăugat Nicuşor Dan.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews