Președintele Senatului și liderul PNL, Nicolae Ciucă, a exprimat sâmbătă profunda sa îngrijorare cu privire la tragedia care se desfășoară în Israel și a condamnat vehement violențele din zonă.

„Tragedia care se petrece în Israel zguduie întreaga lume. România este în solidaritate cu cetățenii israelieni în aceste momente dificile și oferă sprijin familiilor victimelor”, a comunicat Nicolae Ciucă prin intermediul unei postări pe Facebook sâmbătă.

Președintele Senatului a subliniat ferm dezaprobarea față de acțiunile violente desfășurate în Israel.

„Condămăm atât atacurile cu rachete, cât și agresiunea asupra populației civile efectuată de insurgenții din regiune”, a adăugat Ciucă.

Organizația palestiniană Hamas a anunțat sâmbătă dimineața declanșarea „Operațiunii Al-Aqsa Flood” împotriva Israelului, subliniind că intenționează să oprească „toate crimele ocupației”.

În replică, ministrul israelian al Apărării a declarat stare de război și a avertizat că Hamas a făcut o mare greșeală. Statul Israel a răspuns prin lansarea operațiunii „Sabia de Fier”.

„Suntem într-un război și vom ieși învingători”, a afirmat premierul israelian Benjamin Netanyahu într-un mesaj adresat populației din Israel.

Ministerul Afacerilor Externe a emis o recomandare către cetățenii români de a evita călătoriile în Israel, din cauza escaladării conflictului și a pericolelor asociate.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *