Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat miercuri seara, într-o emisiune la Gândul, că proiectul care ar fi permis lui Klaus Iohannis să candideze la parlamentare pe lista PNL ca independent „nu a fost o lege pentru candidatura domniei sale” și că, din cauza lipsei unei majorități parlamentare, acesta „nu se poate materializa”.

„Nici n-a fost o lege pentru candidatura domniei sale. A fost vorba despre o reparație. Lumea probabil nu va crede, dar eu o spun cu toată sinceritatea. E vorba despre un gest reparatoriu astfel încât să se îndeplinească o prevedere constituțională potrivit căreia orice persoană are dreptul de a alege și de a fi aleasă”, a afirmat Ciucă. Acesta a adăugat că situația ar putea rămâne neschimbată, având în vedere absența susținerii legislative necesare.

Liderul PNL a subliniat că nu a avut discuții directe cu președintele Iohannis pe acest subiect. Întrebat dacă există posibilitatea ca Iohannis să demisioneze pentru a candida la parlamentare, Ciucă a răspuns: „Așa cum îl cunosc eu pe dl președinte, odată ce a anunțat formal că își va aduce mandatul până la capăt, va rămâne în mandat”.

În plus, Ciucă a apreciat că președintele Iohannis a respectat prevederile constituției pe parcursul celor zece ani de mandat și a subliniat importanța experienței acumulate de acesta în conducerea instituțiilor statului. „Cred că lucrul acesta poate să fie apreciat de români”, a adăugat liderul PNL.

Într-un context similar, Klaus Iohannis, aflat la New York pentru Adunarea Generală a ONU, a fost întrebat despre propunerea PNL de modificare legislativă. Președintele a evitat să comenteze, afirmând că preferă să discute aceste probleme în România și a subliniat că nu a solicitat o lege personalizată, asigurând că „va avea grijă ca legea să nu existe” și că „nu este posibil să se facă lege pentru o persoană”.

Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews