Președintele Senatului și liderul PNL, Nicolae Ciucă, a avertizat asupra creșterii extremismului în Europa și în România, subliniind că diverse formațiuni politice își asumă o ideologie radicală și xenofobă, sub pretextul fals al patriotismului. În discursul său susținut în cadrul ceremoniei dedicate Zilei Internaționale de Comemorare a Holocaustului de la Templul Coral din București, Ciucă a subliniat că țara noastră nu este ferită de această amenințare la adresa democrației și a dezvoltării statului.

El a evidențiat importanța educației și conștientizării privind Holocaustul pentru prevenirea repetării istoriei întunecate. Nicolae Ciucă a apreciat eforturile depuse de România în ultimii ani în domeniul educației și cercetării Holocaustului, precum și în combaterea antisemitismului la nivel internațional.

Ciucă a subliniat că bătălia pentru valorile democrației și a toleranței în societate trebuie să continue, dat fiind contextul actual marcat de ascensiunea retoricii urii și a violenței în Europa. El a criticat formațiunile politice care, sub umbrela unui patriotism fals, promovează o agendă xenofobă și antidemocratică, încercând să excludă anumite grupuri sociale din societate.

Președintele Senatului a reafirmat determinarea PNL de a se opune forțelor politice extremiste care amenință aderarea la Uniunea Europeană și NATO, subliniind necesitatea unei abordări unite și a promovării valorilor democratice.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *