Nicolae Ciucă a declarat ca până în momentul de față 4 milioane de tone de cereale din Ucraina au tranzitat porturile românești

cel mai verde complex reziential

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, în cadrul a celei de-a şasea ediţie a Bucharest Security Conference, cu tema “Strenghtening resilience in volatile times. New dimensions, new players, new perspectives”, că până în prezent, 4 milioane de tone de cereale ucrainene au tranzitat deja porturile româneşti, de la începutul invaziei ruseşti. Portul Constanţa a devenit una dintre principalele porţi maritime pentru cerealele ucrainene. El a mai afirmat că menţinerea unităţii şi solidarităţii europene rămâne un element esenţial în articularea unui răspuns adecvat la agresiunea rusă, iar campaniile de război hibrid, conduse de Rusia, nu se limitează la Ucraina şi nici la ţările occidentale, fiind operaţiuni de manipulare la nivel mondial şi de aceea trebuie abordate ca atare.

”Mediul nostru de securitate este în continuă schimbare şi ne confruntăm mereu cu noi provocări şi ameninţări. Aceste provocări devin din ce în ce mai complexe şi persistente în întreaga Europă şi nu numai, afectând societăţile noastre în fiecare zi. Multe dintre ele sunt de natură hibridă, multifaţetată sau simultană. Împreună cu partenerii noştri din Uniunea Europeană şi NATO, trebuie să fim pregătiţi să facem faţă tuturor acestor provocări”, a spus premierul în discurs.

cel mai verde complex reziential

Mai multe informații găsiți aici.

hidro
tymbark

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here