Netanyahu l-a Contactat pe Biden și l-a Avertizat că Se Intră într-o Nouă Etapă a Conflictului: Așteptați-vă la Agitație în Gaza

benjamin_netanyahu
Theo Tănăsescu

Duminică, premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat că i-a transmis președintelui american Joe Biden că Israelul intenționează să reia campania sa în Gaza cu forțe depline odată ce armistițiul temporar se va încheia, conform informațiilor furnizate de Reuters și Agerpres.

Cu toate acestea, premierul Netanyahu a menționat că ar vedea cu bunăvoință extinderea armistițiului, în cazul în care aceasta ar facilita eliberarea a zece ostatici suplimentari în fiecare zi, așa cum s-a convenit inițial în cadrul acordului intermediat de Qatar.

La rândul său, Casa Albă a comunicat, conform Reuters, că președintele american Joe Biden și premierul israelian Benjamin Netanyahu au avut o discuție duminică și au fost de acord să “continue să depună eforturi pentru a asigura eliberarea tuturor ostaticilor”.

Negocieri între Mossad și Qatar

Duminică, un oficial israelian de securitate a informat că Serviciul de informații israelian Mossad a invitat reprezentanți din Qatar pentru a discuta despre recuperarea ostaticilor ținuți de către Hamas și alte aspecte ale armistițiului din Gaza, mediat de Doha, conform informațiilor furnizate de Reuters.

Ofițerii de informații din Qatar au sosit sâmbătă pentru o vizită prelungită în Israel, conform declarațiilor oficiale. Cooperarea dintre agenții este “tradițional strânsă”, chiar dacă nu există relații oficiale între cele două țări, a adăugat acesta.

Biroul de presă internaţională din Qatar nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Sâmbătă, o delegație din Qatar a călătorit în Israel pentru a explora opțiuni privind o posibilă extindere a armistițiului, conform declarațiilor unui alt oficial pentru Reuters. Cu toate acestea, nu este clar dacă oficialii serviciilor de informații au fost implicați în discuții.

Duminică, acest al doilea oficial a menționat că câțiva reprezentanți qatarieni au rămas în Israel pentru a continua consolidarea coordonării în timpul operațiunilor și pentru a asigura că procesul se desfășoară fără probleme, coordonându-se simultan cu camera de operațiuni din Doha.

Qatarul găzduieşte mai mulţi oficiali de rang înalt ai Hamas, precum şi biroul politic al grupului.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor