Autoritățile sanitare de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani au identificat o serie de deficiențe în activitatea desfășurată de personalul Secției de Obstetrică Ginecologie a Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani în noaptea de joi spre vineri, când o femeie de 25 de ani, aflată în sarcină, a decedat în unitatea medicală. Aceste concluzii au fost expuse într-un comunicat de presă emis de Ministerul Sănătății luni.

Potrivit informațiilor furnizate, la nivelul ministerului a fost format un comitet de analiză imediat după tragedie la Maternitatea din Botoșani.

„În urma verificărilor efectuate, au fost identificate o serie de deficiențe în activitatea personalului medical din cadrul spitalului, prezent în serviciu în momentul evenimentului. Un comitet de lucru a fost constituit la nivelul Ministerului Sănătății, avându-l ca lider pe ministrul Sănătății și având membri reprezentanți ai Inspecției Sanitare de Stat, ai Corpului de Control al Ministerului Sănătății și secretari de stat responsabili pentru asistența medicală și sănătatea publică. Pe baza analizei informațiilor primite, s-au solicitat investigații suplimentare către instituțiile competente conform legii, printre care Colegiul Medicilor Botoșani și Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate”, se menționează în comunicat.

Oficialii de la Ministerul Sănătății au comunicat că Inspectoratul Județean de Poliție Botoșani a fost informat pentru a demara o investigație cu privire la acest caz.

Ministerul Sănătății a cerut Consiliului Județean Botoșani, care supraveghează activitatea Spitalului Județean de Urgență „Mavromati”, să ia măsuri imediate pentru a preveni astfel de evenimente în viitor și pentru a asigura o asistență medicală permanentă și adecvată pacienților din această unitate medicală.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *