logo
RNTV Live

Neplata contribuţiilor sociale se va pedepsi cu până la şase ani de închisoare

amenzi uriase, contribuţiilor Închisoare pentru neplata contribuţiilor sociale
Mihai Constantinescu

Închisoare pentru neplata contribuţiilor sociale

6 ani de închisoare! Aceasta este pedeapsa maximă pentru neplata contribuţiilor sociale.

Potrivit unui proiect de Ordonanţă de urgenţă al Guvernului,neplata către buget, cu intenţie, a impozitelor şi contribuţiilor supuse regimului de reţinere, sau încasare şi plată, sau virare va fi incriminată ca faptă de evaziune fiscală. Pedeapsa este de 1 până la 6 ani de închisoare.

Începând cu prima lună a anului viitor,contribuţiile sociale trec de la angajator la angajat. Astfel impozitul pe venit scade de la 16% la 10%.

CITEŞTE ŞI https://portal.republikanews.ro/video-un-hot-neatent-furat-dintr-un-magazin-din-ploiesti-fix-fata-camerelor-de-supraveghere/

“Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la un an la 6 ani nereţinerea sau neîncasarea, reţinerea şi neplata ori, după caz, încasarea şi neplata, în tot sau în parte, cu intenţie, în cel mult 30 zile de la termenul de scadenţă prevăzut de lege, a impozitelor şi contribuţiilor prevăzute în anexa la prezenta lege. Neplata cu intenţie, în cel mult 30 de zile de la termenul de scadenţă prevăzut de lege, a impozitelor şi contribuţiilor prevăzute în anexă constituie infracţiune şi atunci când neplata este consecinţa utilizării acestor sume în alte scopuri”, notează dcnew.ro”

 

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor