logo
RNTV Live

NEGOCIERI PENTRU ROCADA LA GUVERNARE

Dumitrescu Vlad

Negocierile dintre PSD, PNL și UDMR în ceea ce privește rocada la guvernare sunt în plină desfăşurare. Cum anul 2023 este unul premergător ciclului electoral, controlul ministerelor va fi negociat la sânge de reprezentanții coaliției, care mai au la dispoziție trei luni să decidă cum va arăta viitorul Guvern al României.

Potrivit acordului politic semnat în 2021 la înființarea Coaliției, PSD-PNL-UDMR trebuie să facă rocadă guvernării și să facă schimb de ministere și premier pe 25 mai 2023.

Mai exact, protocolul prevede că primul candidat la funcția de Prim-Ministru, Nicolae Ciucă, va avea mandat până pe data de 25 mai 2023, iar cel de al doilea candidat, din partea PSD, până la alegerile generale din 2024.

Totodată, liderul social-democraților prahoveni susține că negocierile chiar dacă vor fi tensionate, nu vor duce la destrămarea coaliție de guvernare.

Din punct de vedere politic, negocierile și modul în care vor fi împărțite ministerele sunt extrem de importante pentru cele două partide politice, care vor dori să supravegheze îndeaproape modul în care vor fi finanțate obiectivele de investiții.

Asta în condițiile în care în anul 2024 vor avea loc patru runde de alegeri. Vorbim de europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale, iar fiecare partid va dori să se laude în fața electoratului cu obiectivele de investiții promise și finalizate.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor