logo
RNTV Live

Ne așteaptă „cea mai gravă criză din istorie”?

urmeaza-recesiune-criza-economica
Ștefan Petre

Robert Kiyosaki susține că economia mondială se află în plină prăbușire, sistemul bancar va intra și el în colaps, cel al pensiilor nu mai e sustenabil, iar toate acestea prevestesc cea mai gravă criză economică globală din istorie.

Într-un interviu acordat celor de la Pro TV, renumitul antreprenor și autor al bestseller-ului “Tată bogat, tată sărac”, vândut în peste 30 de milioane de exemplare și tradus în peste 50 de limbi, oferă din nou declarații controversate. Robert Kiyosaki este cunoscut și pentru relația sa de prietenie cu fostul președinte american Donald Trump, dar și pentru aversiunea față de actuala conducere americană, notează sursa citată.

„Toată economia lumii se prăbușește”

Chestionat cu privire la sistemul bancar mondial și scandalurile de la Silicon Valley Bank și Credit Suisse, Kiyosaki a spus că, în opinia sa, toate acestea prevestesc cea mai mare criză din istorie.

  • „Toate aceste bănci se prăbușesc din motive similare. Mă tem că va fi cea mai mare criză bancară din istorie. De asta mă tem. E un eveniment istoric. (…) Va fi cea mai mare criză din istoria omenirii. Sunt foarte îngrijorat. Sper că mă înșel, dar toată economia lumii se prăbușește. Va fi prima recesiune globală din istorie, deoarece afectează toate băncile.”
  • „Problema e că piețele de obligațiuni merg prost. Ele sunt cele mai mari din lume. Dar o piață și mai mare e cea a instrumentelor derivate. (…) Deutsche Bank e umflată e umflată de piața de derivate. Iar acea piață valorează un cvadrilion de dolari. Un cvadrilion înseamnă 1000 de trilioane. Va fi cel mai mare crash din istoria omenirii

„Dolarul american e doar hârtie igienică. N-are nicio valoare”/ „Statul e falit și nu mai poate plăti pensiile”

  • „În 1964, președintele Nixon a pus capăt aurului, ca etalon. Așa că astea (n.r. – ținând în mână câteva bancnote de 5 dolari) sunt doar hârtie igienică. Nu valorează nimic. Acesta (n.r. arătând o monedă de argint) e argint adevărat. Azi, valorează 10 dolari. Ce s-a întâmplat? A crescut valoarea dolarului sau a scăzut valoarea argintului? Ăsta (dolarul) e hârtie igienică, dar în școală nu te învață nimic despre asta, așa că oamenii lucrează pentru bani falși”
  • „Avem cel mai prost președinte din istorie. Joe Biden e un infractor, la fel ca și familia lui. (..) Sunt extrem de corupți… – afirmație nedemonstrată
  • „Ceea ce se întâmplă azi în Franța, toate acele revolte, au loc deoarece statul e falit și nu mai poate plăti pensiile. Același lucru se întâmplă în America. Pensia nu mai e garantată.
  • „Nu ai nevoie de bani ca să fii bogat, e suficient să fii educat. (…) Educația financiară înseamnă doar atât: să cunoști limba banilor

Sursă: Știrile Pro TV

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor