logo
RNTV Live

NASA dezvăluie posibilele zone de aterizare pentru prima misiune cu echipaj uman pe Lună de la Apollo încoace

nasa_artemis3
Theo Tănăsescu
  • Astăzi, NASA a dezvăluit mai mulți candidați pentru zonele de aterizare ale misiunii Artemis III, toate acestea fiind centrate în jurul polului sud al Lunii.
  • Dintre cele 13 zone de aterizare, NASA spune că există mai multe posibile locuri de aterizare în fiecare dintre ele.
  • NASA a folosit date de la Lunar Reconnaissance Orbiter și zeci de ani de studii și publicații pentru a decide asupra acestor 13 zone de aterizare Artemins III.

Misiunea Artemis I a NASA nici măcar nu a decolat, iar agenția spațială planifică deja unde vrea să aterizeze oamenii în viitor. Artemis III va fi prima misiune NASA care va duce oameni pe Lună de la ultima misiune Apollo, care a făcut acest lucru în 1972. Este o ocazie importantă și una pe care NASA încearcă să o facă cât mai memorabilă. În acest sens, agenția spațială a identificat un total de 13 posibile zone de aterizare pentru Artemis III.

Dintre cele 13 zone de aterizare, NASA spune că există mai multe posibile locuri de aterizare în fiecare dintre ele. Cu toate acestea, se pare că ar putea fi nevoie de mai multe cercetări sau detalii înainte ca agenția spațială să stabilească unul exact. Toate cele 13 sunt centrate în jurul polului sud al Lunii, o parte a Lunii pe care nu am explorat-o foarte mult.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor