Capsula Osiris-Rex cu monstre de pe asteroid este deschisa de NASA.

După șapte ani de la lansare, capsula a aterizat duminică în deșertul american, finalizând o manevră periculoasă. NASA a colectat aproximativ 250 de grame de materie de pe asteroidul Bennu în 2020, cel mai mare eșantion de asteroid adunat vreodată. În timpul colectării, s-a constatat că clapeta compartimentului nu se închidea corespunzător, dar încărcătura a fost securizată și transferată în capsulă.

Din cauza acestei probleme, se anticipa găsirea de reziduuri în afara compartimentului de colectare. Un prim capac a fost deschis, iar NASA a identificat “praf negru și resturi“, fără a confirma dacă sunt bucăți reale de asteroid. Această materie va fi analizată, iar compartimentul va fi dezasamblat cu atenție pentru a accesa eșantionul principal.

O conferință de presă este programată pe 11 octombrie pentru a prezenta mai multe detalii și pentru a dezvălui eșantionul.

Studierea compoziției asteroidului Bennu va oferi o mai bună înțelegere a formării sistemului solar și a transformării Pământului într-un loc propice vieții.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *