logo
RNTV Live

NASA deschide capsula Osiris-Rex cu mostre de pe asteroid, descoperind „praf negru și resturi”.

OIP
Constantin Corina

Capsula Osiris-Rex cu monstre de pe asteroid este deschisa de NASA.

După șapte ani de la lansare, capsula a aterizat duminică în deșertul american, finalizând o manevră periculoasă. NASA a colectat aproximativ 250 de grame de materie de pe asteroidul Bennu în 2020, cel mai mare eșantion de asteroid adunat vreodată. În timpul colectării, s-a constatat că clapeta compartimentului nu se închidea corespunzător, dar încărcătura a fost securizată și transferată în capsulă.

Din cauza acestei probleme, se anticipa găsirea de reziduuri în afara compartimentului de colectare. Un prim capac a fost deschis, iar NASA a identificat “praf negru și resturi“, fără a confirma dacă sunt bucăți reale de asteroid. Această materie va fi analizată, iar compartimentul va fi dezasamblat cu atenție pentru a accesa eșantionul principal.

O conferință de presă este programată pe 11 octombrie pentru a prezenta mai multe detalii și pentru a dezvălui eșantionul.

Studierea compoziției asteroidului Bennu va oferi o mai bună înțelegere a formării sistemului solar și a transformării Pământului într-un loc propice vieții.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

George IonescuCOREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor