logo
RNTV Live

„N-am mai râs așa de când trăia Puiu Călinescu” – Politică și administrație pe Facebook

facebook
rnews

Un editorial republikanews.ro a stârnit o adevărată dezbatere pe teme administrative și politice în spațiul virtual. Dat fiind că în discuții au fost implicați, printre alții, consilierii locali Aurelian Tudor (PNL) și George Botez (PSD), dar și Donald Constantin, directorul SGU Ploiești, și Mihai Păun, directorul adjunct al SGU, iar tonul folosit nu a fost deloc amical, putem spune că am asistat la o mini-ședință a Consiliului Local.
Totul a început de la editorialul „Tristul tablou al unui oraș altădată înfloritor”, în care Victor Preda enumera câteva dintre problemele municipiului Ploiești. Editorialul a fost distribuit, printre alții, de directorul adjunct al SGU, Mihai Păun și de aici până la izbucnirea unei discuții spumoase nu a fost decât un pas.
Consilierul PNL Aurelian Tudor a comentat cu privire la editorialul scris de Victor Preda: „Foarte corect. Dureros de corect. Este rezultatul ultimilor 4 ani in special si a ultimilor 20 de ani in general”. George Botez, liderul grupului consilierilor PSD, a răspuns prompt și tăios: „Domnule Tudor, comentezi ca un adevarat PDL-ist ! Ce schimburi de fluide v-a facut de ati ajuns asa ? Ultimii 4 ani ? Cel mai gaunos mandat cel al fost al marelui Volosevici. 3 ani jumatate de somn si o ultima jumatate de an cu prostii la foc automat care au terminat financiar primaria”.
„Consilierii neaveniți și incompetentul lor”
Discuția dintre cei doi a deviat spre domeniul politic, dar imediat ce a fost aduse în discuție recentele operațiuni de curățenie, Mihai Păun, directorul adjunct al SGU, a ținut să-l pună la punct pe consilierul liberal: „Domnule Aurelian Tudor, curatenia care a inceput in oras, in toate cartierele, nu v-o mai asumati! Acesta a fost un proiect bine gandit si pus la cale de viceprimarul Cristian Mihai Ganea si de directorul general al SGU Ploiesti, dl. Constantin Donald Nicolae, care de altfel a si implementat acest proiect! Vad ca ce iese bine tot incercati sa vi le asumati… Nu mai induceti in eroare ploiestenii, nu sunt prosti!”. Atmosfera s-a tensionat și atacurile la adresa consilierului liberal au continuat: „S-au aruncat toti consilierii neaveniti sa isi ia asupra lor si a incompetentului lor un lucru bine gandit si pus la cale de tabara adversa. In loc sa spunem ca in sfarsit se face ceva pentru ploiesteni, incercam din rasputeri sa castigam capital politic din aceasta actiune. Nu va e rusine?”, a comentat Păun. Bineînțeles, acesta a fost susținut de șeful său, Constantin Donald, directorul SGU: „De ce nu va vedeti de problemele grave ale orasului, ca si consilier, nu mai intoxicați pe nimeni cu minciunile dvs, ploieștenii ne-au vazut de 4 ani la treaba si ne vad incontinuare, faptul ca nu facem fata se datoreaza Primariei(Primarului) care nu aloca fondurile necesare, cu 90 de persoane nu ai cum fizic si nici matematic sa acoperi suprafata orasului, fapt pe care dvs il cunoasteti, Urât foarte urât”
Copleșit din punct de vedere numeric, Aurelian Tudor s-a simțit ofensat de atacul celor doi și, pentru inducerea în eroare a adversarilor, a simulat o retragere demnă din discuție: „nu-mi place “vocabularul” dumneavoastra. Si daca a fost proiectul dinsilor, de ce nu l-au aplicat din ianuarie pina in prezent? Alte comentarii in acest moment nu voi mai face tinind cont de exprimarea dumneavoastra!”. Nu s-a ținut de cuvânt și peste câteva minute a revenit: „Domnule Director, pentru ca tot afirmati ca nu aveti personal suficient, va voi solicita zilele acestea pe calea oficiala o stituatie cu personalul care isi desfasoara activitatea in cadrul institutiei condusa de dumneavoastra, asa neavenit cum sunt”.
Atât i-a trebuit directorului SGU ca să repornească ofensiva: „Sincer, chiar nu aveti altceva de facut, eu nu mi-am asumat si nu-mi asum niciodata dar niciodata, meritele altora ”, și a răspuns solicitării consilierului local: „media pe zi la spatii verzi este aprox 130 persoane, din care 25 sunt la adunat si golit cosurile de gunoie, in jur de 15, 20 la intretinerea spatiului amenajat, curatat, sapat , taiat etc”. Apoi l-a supus pe consilierul liberal la o adevărată șarjă de întrebări: „Altceva? ”, „Doriti sa va fac calculul si matematic? ”, „Stiti ce suprafata verde are Ploiestiul? ”. Și pentru că Aurelian Tudor a răspuns corect la ultima întrebare, a fost acuzat că a căutat informații pe internet: „bun Google”.
„O facem din dedicație”
Dacă în zona administrativă misiunea de a se lupta cu Aurelian Tudor i-a revenit conducerii SGU, imediat ce au fost aduse în discuție argumente politice consilierul George Botez și-a făcut simțită prezența, invocând numele unor foști membri PDL, în prezent oameni cu funcții și responsabilități în PNL Prahova. Poate discuțiile ar fi continuat și acum dacă un ploieștean nu ar fi intervenit: „Domnilor consilieri si directori mai lasati facebook ul si puneti mana la munca pt asta sunteti platiti”. Botez nu s-a lăsat intimidat de solicitare și a simțit nevoia să sublinieze faptul că valoarea indemnizației unui consilier local nu este la nivelul așteptărilor: „Zau, domnule…crezi dumneata ca te-ai inhama la asta pe 680 lei lunar ? :)))) O facem din dedicatie si cred ca putem sa ne mai contram si pe Fb, nu ? Se chema dezbatere politica pe fata :))”.
Concluzia întregii discuții îi aparține unui alt ploieștean: „N-am mai ras asa de cand traia Puiu Calinescu”. Comentăm și noi: Foarte corect!

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor