logo
RNTV Live

Muzeul Județean de Artă Prahova, gazda expoziției: cum respiră pământul a artistului fotograf Dan Mihalcea.

EXPOZITIE
Erika Stoica

Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus” organizează marți, 6 iunie 2023, ora 12.00, la sediul muzeului din Ploiești, vernisajul expoziției: cum respiră pământul a artistului fotograf Dan Mihalcea.

Expoziția itinerantă de fotografie „cum respiră pământul” este alcătuită din 20 de fotografi. Regizorul Dan Mihalcea le-a realizat la Vulcanii Noroioși, la Pâclele Mici, din județul Buzău.

Muzeul Județean de Artă susține demersul regizorului Dan Mihalcea

În anul 2009 Organizația Națiunilor Unite a declarat ziua de 22 aprilie, Ziua Planetei Pământ. Este o sărbătoare care atrage atenția asupra efectelor poluării și degradării mediului înconjurător, pentru conservarea naturii și pentru un viitor mai bun al planetei noastre.

Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus” susține demersul regizorului Dan Mihalcea, prin care atrage atenția asupra contaminării mediului cu materiale care pot să influențeze negativ funcția naturală a ecosistemelor.

Nu am pus niciun semn de punctuație la finalul titlului

„Intenționat nu am pus niciun semn de punctuație la finalul titlului, pentru ca fiecare privitor să îl pună pe cel care simte că se potrivește cel mai bine din punctual lui de vedere. Poate să fie semnul întrebării, poate să fie semnul exclamării, poate să rămână așa. Poate să fie cu virgulă după primul cuvânt și, la fel, pot să existe două posibilități cu semnele de punctuație aduse în discuție. Fiecare variantă are altă semnificație, pe care privitorul o poate descoperi.” (Dan Mihalcea)Dan MIHALCEA

Născut la Râmnicu-Vâlcea, este absolvent al Facultății de Arte din cadrul Universității Hyperion din București, specializarea Regie de Film și Televiziune. A obținut și diploma de master în domeniul Cinematografie și Media, programul de studii Dramaturgie Cinematografică, Scenaristică de film și televiziune. Actualmente este doctorand, în anul II la Cinematografie și Media la Facultatea de Teatru și Film din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Dan Mihalcea, laureat al câtorva festivaluri internaționale și naționale

Regizor de film și televiziune, director de imagine și artist fotograf, Dan Mihalcea este laureat al câtorva festivaluri internaționale și naționale de film documentar. Este autorul unei expoziții – „Canonicon” . Acesta a fost găzduită în 2013 și pe simezele Muzeului de Artă din Ploiești.

Expoziția poate fi vizionată în holul de la etajul muzeului pe parcursul lunii iunie.

Pentru detalii, vă stă la dispoziție Departamentul de Servicii educative, Relații Publice și Documentare din cadrul Muzeului Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus“

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor