Muzeul de Istorie Prahova participă la un eveniment inedit în Madrid. România, aşa cum era ea

Muzeul de Istorie Prahova participa la expozite in Madrid
Muzeul de Istorie Prahova participă la un eveniment inedit în Madrid. România, aşa cum era ea
cautam-reporteri-republikanews

Muzeul de Istorie Prahova participă la un eveniment inedit în Madrid

În data de 30 septembrie se va deschide la Muzeul Național de Arheologie din Madrid, Regatul Spaniei expoziția „Tezaure arheologice din România. Rădăcini dacice și romane”. Expoziția reunește 835 de artefacte excepționale. Sunt adunate din colecțiile a 39 de muzee din România printre care și Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova – Ploiești.

just insolv sprl

Manifestarea, coordonată de către Muzeul Național de Istorie a României, se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale Regele Felipe al VI-lea al Spaniei şi al Preşedintelui României, Klaus Iohannis. Evenimentul cultural este organizat sub egida Ministerului Culturii și Ministerului Afacerilor Externe, cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale și își propune să ofere vizitatorului nefamiliarizat cu istoria României o călătorie în timp, în spațiu, dar mai ales în universul unei lumi comune, europene.

Acțiunea face parte din calendarul Programului aniversar România-Spania 2021, stabilit de Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României în Regatul Spaniei, în calitate de coordon.

Dintre piesele de valoare excepțională ce vor fi expuse în cadrul expoziției, un loc important îl ocupă descoperirile getice timpurii și din perioada clasică a civilizației dacice, începând cu coiful de aur de la Coțofenești, căruia i se vor adăuga tezaurele getice de la Stâncești, Agighiol, Peretu, Bunești, tezaurele dacice de brățări de la Sarmizegetusa Regia, tezaurele de argint de la Sâncrăieni, București-Herăstrău, Coada Malului, Lupu, dar și unele tezaure de podoabe de argint recuperate de statul român în ultimii ani.

Piesele prezentate în această expoziție provin atât din colecțiile Muzeului Național de Istorie a României, cât și din alte aproape 40 de muzee din ţară.

Expoziția „Tezaure arheologice din România. Rădăcini dacice și romane” va putea fi vizitată până la sfârșitul lunii ianuarie 2022, timp în care Muzeul Național de Istorie a României va organiza o serie de manifestări culturale specifice legate de istoria României.

comunicat de presă CJ Prahova

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here