Ploieştiul deţine un muzeu UNIC în ţară. Poate fi vizitat şi virtual/ FOTO

Muzeul Petrolului
Muzeu unic in tara la Ploieşti

Ploieştiul deţine un muzeu UNIC în ţară. Poate fi vizitat şi virtual

Este vorba despre Muzeul Petrolului. Acesta a fost inaugurat în octombrie 1961 şi are un patrimoniu estimat la peste 10.000 de piese muzeale. Este UNIC în ţară, înfiinţarea sa la Ploieşti fiind o recunoaştere a statutului oraşului în cadrul industriei petroliere din ţara noastră.

cel mai verde complex reziential

Expoziţia de bază se constituie dintr-o sală climatizată cu o suprafaţă de 500 mp, care prezintă documente originale şi în facsimil, hărţi geologice, documentaţie tehnică de profil, fotografii şi machete care reproduc utilaje specifice extracţiei şi prelucrării petrolului şi diverse procese tehnologice.

Un al doilea spațiu de expoziție este un parc de utilaje-exponate, în care sunt etalate diverse maşinării folosite în industria petrolieră, toate cu o vechime de cel puțin 80 de ani.

Pentru cei care doresc să-şi facă o idee despre Rafinăria faţilor Mehedinţeanu sau să afle care a fost primul oraş din lume iluminat public cu petrol lampant sau ce înseamnă „hecna“ cu cal, pot face un 𝒕𝒖𝒓 𝒗𝒊𝒓𝒕𝒖𝒂𝒍 𝒂𝒍 𝒎𝒖𝒛𝒆𝒖𝒍𝒖𝒊, accesând link-ul: https://my.matterport.com/show/?m=14KtHcESa5t

𝑨𝒅𝒓𝒆𝒔𝒂: Ploieşti, str. Dr. Bagdasar nr.8

𝑷𝒓𝒐𝒈𝒓𝒂𝒎 𝒗𝒊𝒛𝒊𝒕𝒂𝒓𝒆: marţi-dumincă, orele 9.00-17.00

𝑻𝒂𝒙𝒂 𝒗𝒊𝒛𝒊𝒕𝒂𝒓𝒆: 8 lei individual, 6 lei/pers la grup (minim 10 pers)/ copil, student, militar.

Vezi şi https://republikanews.ro/vanzare-de-articole-pirotehnice/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

tymbark

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here