logo
RNTV Live

Municipiul Ploieşti devine Capitala Tineretului din România?/VIDEO

Mihai Constantinescu

Municipiul Ploieşti devine Capitala Tineretului din România?

Municipiul Ploieşti îşi va depune candidatura pentru titlul de Capitala Tineretului din România în 2024, în cadrul unui program naţional menit să dezvolte ecosistemele de tineret urbane şi relaţia dintre autorităţile locale şi tinerii şi asociaţiile care îi reprezintă. Pentru acest titlu, Ploieștiul va concura cu Oraviţa, Bistriţa, Râmnicu Vâlcea şi Vaslui.

Municipiul Ploieşti devine Capitala Tineretului din România

Cinci localităţi din România şi-au depus candidaturile pentru titlul de Capitala Tineretului în anul 2024. Astfel, Ploieştiul va concura cu Oraviţa, Bistriţa, Râmnicu Vâlcea şi Vaslui. Acestea își doresc să transforme propriile viziuni în proiecte de dezvoltare concretă cu participarea activă a tinerilor în comunitățile lor, anunţă organizatorii campaniei Capitala Tineretului.

Potrivit consilierului local Radu Simionescu, prin acest proiect se dorește ca mai multe evenimente care au loc la nivel național să se desfășoare la Ploiești.

Consilierul local Radu Simionescu susține că Ploieștiul are toate atuurile pentru a câștiga titulatura de Capitala Tineretului.

Dacă Ploieștiul ar câștiga titulatura de Capitala Tineretului, acest lucru ar genera o sumedenie de evenimente şi de investiţii. Va permite autorităţilor să ţintească, mai departe, şi spre titlul de capitală europeană a tineretului.  

Pe baza evaluărilor vor fi anunțate un număr de minimum 2, maximum 3 orașe care vor dezvolta o candidatură extinsă în a doua rundă a competiției. Lista scurtă a finaliștilor competiției Capitala Tineretului din România 2024 vor fi anunțață în data de 4 iulie 2022. Atunci se va publica și Apelul pentru Runda II a competiției. Urmează ca, după a doua jurizare a juriului, să fie desemnată Capitala Tineretului din România, ediția 2024, în cadrul evenimentului Summitul Tinerilor!

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor