logo
RNTV Live

Munca part-time ar putea fi impozitată corect, din nou. Schimbări la contractele de angajare

Hand,Is,Turning,A,Dice,And,Changes,The,Word,”full-time”
Dumitrache Catalina

S-ar putea reintroduce din nou impozitul pentru numărul de ore respectiv, nu cum este în prezent, motiv care a dus la dispute în coaliția de guvernare.

Acest proiect de lege, depus de Mai mulți parlamentari ai Partidului Național Liberal au depus acest proiect de lege, agitând apele pentru că a trecut tacit de Senat. Cu toate acestea, în prezent nu există un acord în coaliția de guvernare pentru o astfel de măsură. 

Prin acest proiect de lege s-ar stopa supraimpozitarea muncii part-time, spun inițiatorii proiectului.

Momentan, contractele part-time sunt impozitate la nivel de opt ore, după modificările făcute anul trecut, chiar dacă sunt contracte pentru două sau patru ore. 

Contractele part-time ar urma să fie din nou impozitate la nivelul de ore la care sunt făcute, cu ajutorul acestui proiect depus la senat. Spre exemplu, cei care au contracte de patru ore să plătească impozite pentru patru ore.

Acest proiect a trecut de comisiile din Senat. Touși, reprezentanții Partidului Social Democrat s-au abținut la vot.

Proiectul a trecut tacit şi de plenul Senatului. Urmează să ajungă la Camera Deputaților, care este cameră decizională. 

Rămâne de văzut dacă cei din coaliție se vor pune de acord pentru această măsură sau dacă proiectul va fi respins la Camera Deputaților. 

Sursă: Antena3

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor