logo
RNTV Live

Munca la negru, încă folosită în Prahova

controale ITM Prahova
Erika Stoica

Munca la negru, încă folosită în Prahova

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfăşurat, în luna aprilie 2023, 315 acţiuni de control în domeniul de competenţă. În timpul controalelor au fost aplicate sancțiuni contravenționale constând în avertismente sau, în situaţiile în care s-a constatat ca faptele au avut un grad de pericol social concret ridicat, cu amenzi contravenţionale. Valoarea totală a amenzilor contravenţionale aplicate în luna aprilie 2023 a fost de de 307.500 lei.

În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 211 controale, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 290.500 lei. Cu ocazia controalelor efectuate, inspectorii de muncă au depistat 9 persoane care prestau muncă nedeclarată şi au sancţionat angajatorii cu amenzi în valoare totală de 140.000 lei.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă a fost efectuat un număr de 104 controale, aplicându-se 5 avertismente și amenzi în valoare de 17.000 de lei. Angajatorii au comunicat către ITM Prahova 24 evenimente, în urma cercetărilor urmând să se stabilească caracterul acestora, respectiv dacă sunt accidente de muncă sau accidente în afara muncii.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

FOTOCU CARACTER ILUSTRATIV

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor