logo
RNTV Live

Munca la negru este în floare în Prahova. Muncitorii, batjocoriţi

euro Situaţie disperată în Prahova. Investiţii de mii de euro şi multe locuri de muncă, duse de râpă. Vezi de ce
Mihai Constantinescu

Controalele ITM Prahova drastice. Munca la negru, pedepsită

Muncă la negru, lipsă echipamente de protecţie individuale sau fără instruire la locul unde se prestează şi accidente de muncă. Acestea sunt principalele nereguli depistate de către inspectorii ITM în urma controalelor desfăşurate în judeţul Prahova. Astăzi s-a tras linie şi s-a centralizat situaţia pe primul trimestru al anului. Concluziile inspectorilor ITM Prahova au fost prezentate în această dimineaţă în cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural.

Munca la negru este în floare în Prahova. Muncitorii, batjocoriţi. Doar în primul semestru al anului, inspectorii ITM au efectuat nu mai puţin de 1 308 controale. Au fost aplicate aproximativ 200 de sancţiuni, în valoare totală de  744.000 lei.

CITEŞTE ŞI https://portal.republikanews.ro/prahova-locul-al-doilea-ceea-ce-priveste-numarul-locurilor-de-munca-vacante/

Au fost depistate 90 de cazuri de persoane care munceau la negru.

“Au fost efectuate şi controale pe sănătate şi securitate în muncă. În urma lor au fost aplicate peste 800 sanctiuni, în valoare totală de 381500 lei. Tot în primul primul semestru au fost înregistrate şi 65 accidente de muncă. Dintre acestea, 17 au fost accidente rutiere. A fost înregistrat şi 1 caz de boală profesională la Câmpina, la o turnătorie”, a spus Dumitra Ionescu,inspector şef ITM, în cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural.

Dumitra Ionescu,inspector şef ITM
Dumitra Ionescu,inspector şef ITM

CITEŞTE ŞI https://portal.republikanews.ro/declaratia-halucinanta-a-celor/

Inspectorii au avertizat că astfel de controale vor fi organizate periodic peste tot în judeţ.

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor