logo
RNTV Live

Mumia ”cea mai veche și mai completă” descoperită de arheologi

1f345ba20d91cbfd4e11e5951e313ccf–egypt-mummy-ancient-egypt
Pantazi Bianca

”Cea mai veche și mai completă” mumie găsită până acum în Egipt, a fost descoperită de către egiptologi în apropiere de capitala Cairo, într-un mormânt faraonic, șeful echipei de excavare a declarat joi, scrie Reuterus, citată de News.ro.

În apropierea Piramidei în trepte din Saqqara, vechi de 4.300 de ani , rămășițele mumificate au fost găsite la 15 metri în partea de jos a unui puț, într-un grup descoperit recent din dinastia a cincea și a șasea de morminte, a declarat Zahi Hawass.

Într-un sarcofag de calcar care fuse sigilat în mortar au fost găsite rămășițele mumificate ale unui bărbat pe nume Hekashepes.

Hawass, unul dintre foștii miniștri ai antichităților egiptene, a declarat ca ”Această mumie poate fi cea mai veche și mai completă găsită în Egipt până în prezent”.

Era decorat cu scene din viața de zi cu zi, Khnumdjedef, când a fost găsit printre alte morminte. El fiind un preot, un supraveghtor al nobililor și un inspector de funcționari în timpul domniei lui Unas, ultimul faraon al dinastiei a V-a.

Mai multe știri pe Stiri republika NEWS – Din Ploiesti pentru toata Prahova!

Ne găsești pe pagina de Facebook (1) RepublikaNews | Ploiesti | Facebook

Mai multe informații găsiți aici Arheologii au descoperit probabil „cea mai veche și mai completă” mumie găsită până acum în Egipt (g4media.ro)

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor