Mumia ”cea mai veche și mai completă” descoperită de arheologi

angajare

”Cea mai veche și mai completă” mumie găsită până acum în Egipt, a fost descoperită de către egiptologi în apropiere de capitala Cairo, într-un mormânt faraonic, șeful echipei de excavare a declarat joi, scrie Reuterus, citată de News.ro.

În apropierea Piramidei în trepte din Saqqara, vechi de 4.300 de ani , rămășițele mumificate au fost găsite la 15 metri în partea de jos a unui puț, într-un grup descoperit recent din dinastia a cincea și a șasea de morminte, a declarat Zahi Hawass.

Într-un sarcofag de calcar care fuse sigilat în mortar au fost găsite rămășițele mumificate ale unui bărbat pe nume Hekashepes.

Hawass, unul dintre foștii miniștri ai antichităților egiptene, a declarat ca ”Această mumie poate fi cea mai veche și mai completă găsită în Egipt până în prezent”.

Era decorat cu scene din viața de zi cu zi, Khnumdjedef, când a fost găsit printre alte morminte. El fiind un preot, un supraveghtor al nobililor și un inspector de funcționari în timpul domniei lui Unas, ultimul faraon al dinastiei a V-a.

Mai multe știri pe Stiri republika NEWS – Din Ploiesti pentru toata Prahova!

Ne găsești pe pagina de Facebook (1) RepublikaNews | Ploiesti | Facebook

Mai multe informații găsiți aici Arheologii au descoperit probabil „cea mai veche și mai completă” mumie găsită până acum în Egipt (g4media.ro)

hidro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here