logo
RNTV Live

Multe greșeli în manualul pentru clasa a V-a!

Profesori umiliți în Prahova! Întrebare pentru ministrul Educației
Ciprian Radu

Multe greșeli în manualul pentru clasa a V-a!

Celebrul compendiu inventat peste noapte de ministerul condus Liviu Pop este plin de greșeli.

Ghidul scos pe repede înainte pentru a suplini lipsa manualelor la clasa a V-a are mari probleme de redactare. Și nu numai!

Compendiul cuprinde 14 materii sintetizate în nici 300 de pagini.

Făcut la repezeală, ghidul nu avea cum să fie foarte bun.

CITEȘTE și  Ultima oră! Când ajung în Prahova compendiile pentru clasa a V-a

De exemplu, numele pictorului francez postimpresionist Paul Cezanne se scrie, de fapt, cu dublu n, dar în manual e trecut cu unul, scrie Digi 24.

În capitolul dedicat biologiei apar noţiuni neclare precum „vieţuitoarele din mediul mai îndepărtat”. Dar şi cuvinte sau definiţii care nu pot fi înţelese de copiii de clasa a V-a: biocenoză, biotop.

Profesorii spun că se lucra mai ușor pe fișe.

„Compendiu sună prea frumos, mai degrabă Cartea cărţilor! Este un material cu care se poate lucra foarte greu, este gândit mai degrabă pentru profesori decât pentru elevi. Din discuţiile purtate cu colegi de diferite discipline din teritoriu mult mai uşor se lucra pe fişe până în momentul în care apăreau toate materialele necesare pentru clasa a V-a. În privinţa acestui compendiu, s-a cam greşit. Nu ştiu care au fost specialiştii consultaţi pentru realizarea lui şi dacă s-au pus în pielea cadrelor didactice care trebuie să folosească materialul respectiv”, a declarat, pentru Digi24,  Marius Nistor, președintele Federației Sindicale Spiru Haret.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor