logo
RNTV Live

MUCENICI GATA PREPARAȚI LA COFETĂRII

Barbuceanu Nicoleta

9 martie este ziua mucenicilor. Gospodinele obișnuiesc să gătească cu această ocazie tradiționalii colaci din aluat de cozonac cu nucă și insiropați cu miere, numiți mucenici. Cofetăria Acapulco din Ploiești vine în sprijinul celor care nu au timp și au la vânzare în această perioadă și astfel de preparate.

Chiar dacă în zona Prahovei, tradiționali sunt mucencii muntenești, fierți în apă îndulcită și aromați cu scorțișoară și nucă, de câțiva ani și cei moldovenești sunt căutați în luna martie. Cofetarii respectă tradiția și s-au pregătit deja.

Multe femei preferă să cumpere tradiționalii mucenici moldovenești de la cofetărie întrucât nu au timp să-i pregătească acasă.

Aceste preparate tradiționale amintesc de cei 40 de mucenici din Sevastia care sunt prăznuiți de Biserica Ortodoxă, în fiecare an, pe data de 9 martie. Vorbim despre ostași care au fost martirizați din cauza credinței creștine.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor