Monitorul Oficial a publicat modalitatea de decontare a primelor de carieră didactică conform ordinului ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene nr. 3.956 datat 18 octombrie 2023. Articolul de mai jos detaliază documentele justificative pe care profesorii trebuie să le aducă la școală în conformitate cu acest ordin.

Conform informațiilor furnizate de reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, începând cu data de vineri, 20 octombrie, cardurile pe care vor fi virate primele de carieră didactică în valoare de 1.500 de lei au început să fie distribuite. Aceste măsuri sunt reglementate de Ordonanța de urgență nr. 58 din 12 iunie 2023, care stipulează că profesorii care au fost în activitate în anul școlar 2022-2023 vor beneficia de aceste prime în luna octombrie.

Art. 2. — „În conformitate cu prevederile ordonanței de urgență, categoriile eligibile de beneficiari finali sunt:

a) cadrele didactice și didactice auxiliare din învățământul preuniversitar de stat;

b) cadrele didactice din sistemul de învățământ universitar de stat;

c) personalul nedidactic din învățământul preuniversitar, precum și personalul nedidactic din învățământul universitar.”

La articolul 4 din ordinul ministrului ordinul ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene apare că, pentru profesori, categoriile de cheltuieli eligibile stabilite în conformitate cu ordonanța de urgență sunt formate din:

  • „(i) cheltuieli privind cursurile de pregătire profesională, precum și alte categorii de cheltuieli asimilate acestora;
  • (ii) cheltuieli pentru echipamente IT;
  • (iii) cheltuieli privind cărți de specialitate, precum și alte categorii de cheltuieli asimilate acestora;
  • (iv) un procent de până la 30% din valoarea nominală a primei de carieră didactică pentru acoperirea de nevoi didactice individuale specifice ale cadrelor didactice;”

Pentru prima de carieră profesională, cheltuielile eligibile sunt formate din:

  • „(i) cursuri de pregătire profesională, pentru a asigura desfășurarea, în condiții calitative cât mai bune, a activităților educaționale derulate în unitățile de învățământ de stat;
  • (ii) alte categorii de cheltuieli necesare desfășurate în sprijinul activității educaționale.”

Sursă: edupedu.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *