O profesoară de la Colegiu Naţional “I.L. Caragiale” a deveit ambasador în cadrul proiectului Climate Action Day 2023: află despre ce este vorba, în exlusivitate pe site-ul RepublikaNEWS!

Pe 2 noiembrie, Take Action Global (TAG), o organizație importantă de educație în domeniul acțiunii climatice, a organizat cea de-a patra Zi a acțiunii climatice. Aceasta este o sărbătoare anuală a celor 4,4 milioane de profesori și studenți din 154 de țări care iau împreună acțiuni climatice.

„Lucru interesant este că există o lungă istorie a oamenilor ca noi. Oameni ca tine. Elevi, profesori, ies și spun destul. Vrem să salvăm și să ne protejăm viitorul”, a spus Andrew McKay, directorul Don’t Look Up. „Ține minte asta: Fii tare. Fi îndrăzneț. Și fii prezent.”

Legendarul patinator Tony Hawk a spus: „Îmi dau seama că faci o mare provocare; una dintre cele mai mari din vremurile noastre: schimbările climatice. Știu cum este să susții ceva care este în mare parte greșit înțeles. Dar trebuie să păstrați cursul și să găsiți un scop în ceea ce faceți dacă nu primiți laudele pentru asta. Pentru că va fi una dintre cele mai pline de satisfacții în cele din urmă.”

TAG lucrează la educația climatică de cinci ani, cu cea mai mare rețea de profesori și studenți implicați la nivel global. Programele TAG oferă instrumente, resurse și conexiuni pentru a construi cunoștințe și abilități ecologice, ajutând în același timp participanții să găsească soluții și să ia măsuri semnificative împreună.

În cadrul evenimentului, TAG a prezentat exemple de impact: elevii au plantat 2.334.601 de copaci, echivalentul a 65.368 de tone de captare a carbonului. TAG va împărtăși exemple de impact asupra studenților la Conferința Națiunilor Unite privind schimbările climatice din 2023 (COP28), care va avea loc la Dubai, Emiratele Arabe Unite în decembrie și va prezenta pentru prima dată o zi dedicată educației climatice.

„Tinerii din întreaga lume sunt martori la schimbările climatice și doresc să ia măsuri. Ei înțeleg puterea acțiunii colective și rolul integral pe care îl joacă în crearea schimbării la nivel global”, a declarat co-fondatorul TAG Jennifer Williams, în timp ce a prezentat evenimentul online gratuit de o zi întreagă, conceput pentru toate vârstele.

Ziua Acțiunii Climatice

Ziua Acțiunii Climatice, evenimentul culminant al Proiectului de Acțiune Climatică de șase săptămâni, reunește lideri de pe șase continente pentru a discuta despre importanța și impactul educației privind clima. Evenimentul prezintă studenți care își prezintă descoperirile și soluțiile și remarcile de sărbătoare ale liderilor mondiali, specialiști și cercetători în domeniul climei, autori, artiști și activiști. Evenimentul din acest an a găzduit președintele Mary Robinson din Irlanda, Prințesa Esmeralda a Belgiei, Tony Hawk, astronautul Leland Melvin, UNEP, UNESCO, WWF, NASA, TIME for Kids și multe altele.

„Suntem în pragul unei energii regenerabile interesante, mai sănătoase și durabile, iar asta se datorează tuturor acțiunilor împotriva schimbărilor climatice”, a spus președintele Mary Robinson. „Se întâmplă atât de multe, sunt atât de multe inovații.”

Primarul Eric Adams din New York City a spus: „Vreau, de asemenea, să mulțumesc tuturor educatorilor pentru sprijinul și îndrumarea lor. Înălțarea și îndrumarea tinerilor noștri sunt unele dintre cele mai sacre responsabilități ale noastre.”

Elevii au muncit din greu la acest proiect. Ei au identificat cauzele și efectele schimbărilor climatice locale și globale și au venit cu soluții. De asemenea, au reciclat, au plantat copaci și au folosit baterii solare. Au urmărit online evenimentul Ziua Acțiunii Climatice și au aflat despre importanța luptei împotriva schimbărilor climatice.

„Educația pentru acțiunea climatică are un rol important în abordarea schimbărilor climatice la scară globală. Acesta informează studenții, elimină anxietatea climatică și aduce abilități importante într-o clasă, inclusiv empatie, creativitate și rezolvare de probleme”, a declarat co-fondatorul TAG Koen Timmers în timpul evenimentului, care a fost susținut de partenerii LEGO Group, UNESCO și ONU. Programul de mediu.

” Ne pasă de viitorul nostru și venim cu soluții pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice locale. Vrem să trăim într-un mediu curat și sănătos.” spun elevii Colegiului Național Ion Luca Caragiale Ploiești.

Ambasadorii Climate Action Day 2023

Profesorii care au promovat evenimentul Climate Action Day 2023 au fost numiți ambasadori ai evenimentului. Sunt profesori din diferite colțuri ale lumii, din diferite școli.

Astfel, Colegiul Național Ion Luca Caragiale Ploiești este reprezentat de doamna profesoară Angela Ghinea- prof. de informatică.

Impactul proiectului și al evenimentului Climate Action Day

Proiectul internațional Climate Action Project s-a extins global, ajungând la un număr impresionant de participanți. Sunt foarte multe școli din 155 de țări, foarte mulți elevi și profesori care se implică activ în acest proiect. Proiectul are un mare impact, rezultatele sunt foarte bune, deoarece au fost luate măsuri pentru protejarea mediului și combaterea schimbărilor climatice. S-au plantat foarte mulți copaci, au fost reduse emisiile de carbon și s-a reciclat mult mai mult.

Despre Take Action Global

Take Action Global (TAG) este o organizație nonprofit de vârf dedicată educației privind acțiunea climatică pentru educatori și studenți K-12. În ultimii șase ani, TAG a deservit peste 4 milioane de studenți și educatori din 150 de țări prin Proiectul Climate Action și Climate Action Day. TAG a stabilit parteneriate cu experți internaționali și lideri mondiali, inclusiv ONU, WWF, NASA, LEGO, Cartoon Network și Institutul Jane Goodall și 20 de ministere ale educației. TAG este o organizație acreditată ONU. Proiectul Climate Action al TAG este un far din 2023 al Forumului Economic Mondial. TAG este, de asemenea, un coautor al petiției privind alfabetizarea climatică de Ziua Pământului 2022 cu Organizația Ziua Pământului și Fridays for the Future.

AFLĂ MAI MULTE AICI!

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *