logo
RNTV Live

Momente emoționante la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești

revedere-promotia-1961
Ștefan Petre

Promoția 1961 a prestigiosului colegiu „Mihai Viteazul” de astăzi, formată acum 62 de ani din 150 de tineri care urmaseră profilurile real și uman ale Școlii Medii nr. 2 „A. Toma”, s-a reunit sâmbătă.

Ceremonia încărcată cu emoții profunde și o valoare spirituală deosebită le-a oferit amintiri memorabile participanților. A 23-a întâlnire a unor persoane cu cariere în domenii importante precum educația, ingineria, arhitectura, medicina, arta, din Prahova, din țară, dar și din străinătate (Statele Unite ale Americii, Australia, Suedia, Canada, Germania, Franța etc), inclusiv în domeniile cercetării și ale managementului de „vârf”, ajunse la 80 de ani de viață, a conținut inclusiv strigarea catalogului.

Fără a mai putea să se bucure de prezența profesorilor și a multor colegi care s-au stins din viață, cei prezenți la reuniune i-au readus, sufletește, în lumina amintirii și a caldei evocări.

Fiind prima serie mixtă (băieți și fete) din istoria școlii, membrii acestei promoții au participat direct la reconstrucția aripii de sud a clădirii liceului, afectată grav de bombardamentul din 1944. Mai mult, ei au fost și singura serie de absolvenți care au organizat banchetul pe terasa liceului și care, împreună cu profesoara emerită Margareta Moșneaga, au contribuit la înființarea Muzeului Județean de Științele Naturii, instituție muzeală cunoscută azi la nivel național și internațional.

Generația lor a susținut bacalaureatul la șapte materii în două zile – matematică, fizică, chimie, limba română, istorie, biologie, socialism și a avut ore de cor, de teatru sau brigadă artistică, dar și de muncă partiotică. Îmbrăcați în clasica uniformă bleumarin cu guler alb pentru fete și costum cu cămașă bleu pentru băieți, cu număr matricol, bentiță pe cap ori șapcă, mulți membri simt totuși mândria unei apartenențe care a clădit interior membrii unei generații, care a legat-o sufletește încât sâmbătă, 3 iunie, au revenit în bănci nu numai în calitatea de foști colegi , ci și în aceea de… frați și surori cum se consideră a fi devenit astăzi.

Citește AICI un întreg material dedicat emoționantei revederi, publicat de Luiza Rădulescu Pintilie în Ziarul Prahova.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor