Moartea lui Terry Venables, fostul selecționer al Angliei a adus doliu în fotbal

minge fotbal
Tudor Teodora

erry Venables, fostul selecționer al Angliei, s-a stins din viață la vârsta de 80 de ani, în urma unei boli îndelungate, conform informațiilor furnizate de BBC, citat de news.ro.

Venables a ocupat funcția de antrenor al naționalei engleze între 1994 și 1996, ghidând echipa până în semifinalele Euro 96 desfășurate pe teren propriu.

Pe lângă perioada sa la cârma Angliei, a avut și mandate ca antrenor la echipe de prestigiu precum Barcelona, Tottenham și Australia.

Familia lui Venables a emis un comunicat în care a declarat: „Suntem total devastati de pierderea unui soț și tată minunat, care s-a stins în pace ieri, după o lungă boală”. Ei au solicitat intimitate pentru a-și putea plânge pierderea în acest moment trist.

Terry Venables, în calitate de jucător, a avut două selecții pentru echipa națională a Angliei și peste 500 de apariții la club între 1960 și 1975, predominant pentru echipe precum Chelsea, QPR și Tottenham.

Gary Lineker, fostul căpitan al Angliei, care a jucat sub comanda lui Venables la Barcelona, a exprimat tristețea sa, afirmând că a fost cel mai bun și inovator antrenor pentru care a avut privilegiul să joace. El l-a descris pe Venables nu doar ca un mare manager, ci și ca o persoană plină de viață, fermecătoare, spirituală și un prieten. Lineker a subliniat că moartea lui Venables lasă o mare golă în sufletul celor care l-au cunoscut.

Alan Shearer, fostul căpitan al Angliei și membru al echipei de la Euro 96, a transmis și el condoleanțe, numind vestea „extrem de tristă” și adăugând că îi datorează mult lui Venables, pe care îl considera uimitor.

Clubul Tottenham a anunțat că va ține un minut de aplauze înaintea meciului din Premier League cu Aston Villa de duminică, iar jucătorii vor purta banderole negre în semn de omagiu pentru Terry Venables. Spurs a exprimat profundul regret al clubului față de pierderea fostului jucător și manager.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor