logo
RNTV Live

Mitică Apostol devine un cartier sigur. Vezi ce decizie s-a luat pentru această zonă

poliţist local voluntar foto radiotimisoara.ro
Mihai Constantinescu

Mitică Apostol devine un cartier sigur. Vezi ce decizie s-a luat pentru această zonă

Siguranţa celor care trăiesc în cartierul Mitică Apostol a intrat în vizorul oamenilor legii după ce cetăţenii au semnalat că nu se simt în siguranţă.

Preferat de scandalagii sau spărgători de locuinţe, cartierul a devenit pentru mulţi cetăţeni un loc unde trăiau cu teamă.

Oamenii s-au unit şi au încercat să facă ceva pentru siguranţa lor, iar astăzi aceasta s-a concretizat în înfiinţarea unui post permnanet de poliţie în cartier.

“După o săptămână în care toată energia mi-a fost canalizată în această direcție, după discuții cărora le-am pierdut şirul cu instituțiile abilitate, după constituirea unui grup de locuitori ai cartierului, atât în online (prin crearea şi moderarea unui grup de WhatsApp de 70 de membri), cât şi fizic (prin strângerea unui număr de 251 de semnături ale locuitorilor), autoritățile locale s-au întrunit astăzi, prin Comitetul Local pentru Situații de Urgență, şi au adoptat prezenta Hotărâre.

Poliția Locală, Poliția Municipală, Biroul de Combatere a Furturilor din Locuințe şi Secția 3 de Poliție – toate aceste instituții au trimis patrule în cartier, zi şi noapte, şi au ținut legătura cu mine, telefonic sau fizic.
Vecinii au colaborat impecabil prin intermediul grupului, au răspuns, au contribuit, fiecare, cu informații şi fotografii, care sunt de folos tuturor instituțiilor de lege şi ordine în desfăşurarea anchetelor.
Primarul Adrian Dobre a răspuns, de asemenea, indiferent de oră, tuturor mesajelor mele şi a convocat Comitetul.
“, a spus  iniţiatorul demersului.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/foto-ploiesti-dezinfectia-strazilor-se-face-si-pe-timp-de-zi/?fbclid=IwAR2E0SQFKQFikAK2hsB1WAalbSZ36xiHUIHccW7Jt-t2SLXw-tSoMzTrjKM

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

 

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor