Trei turiști s-au aflat într-o situație dificilă la Piatra Arsă, în județul Dambovița, când autoturismul lor a fost blocat în zăpadă. Alerta a fost dată prin apel la 112, iar jandarmii montani de la Postul Zănoaga au intervenit prompt pentru a-i salva.

Misiunea jandarmilor montani a început ieri după-amiază, în jurul orei 17.00, când condițiile meteorologice nefavorabile nu le-au permis să se apropie cu autospeciala pană la zona indicată de turiști. Aceștia, cu varste cuprinse între 25 și 45 de ani, plecaseră din București cu intenția de a ajunge în drumeție spre Vârful Omu.

În ciuda ninsorii abundente, a vantului puternic și a vizibilității reduse, turiștii au reușit să se întoarcă la Piatra Arsă, unde și-au găsit autoturismul înzăpezit. Jandarmii montani au însoțit grupul pe o distanță de aproximativ 1,5 km până la autospeciala de serviciu, iar de acolo au fost transportați în siguranță până la cabana Dichiu.

Efortul de intervenție a inclus și deblocarea autovehiculului rămas înzăpezit, cu sprijinul angajaților de la societatea Lucrări Drumuri și Poduri Dambovița. După această operațiune, turiștii și-au reluat călătoria spre București.

Jandarmii montani transmit recomandări pentru evitarea situațiilor periculoase în zonele montane. Așadar, este necesară informarea prealabilă asupra itinerarului, echiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru condiții de iarnă și apelarea la autorități în caz de dificultate.

Persoanele aflate în dificultate în zona de responsabilitate din Bucegii din zona Dambovița pot solicita ajutorul jandarmilor montani la numerele de telefon 0749.058037 / 0749.034639 sau prin apel la numărul unic de urgență „112”.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *