logo
RNTV Live

Au fost suplimentate locurile la studiile de licență organizate de instituțiile militare

62281482
Andrei-Vlăduț Gușter

Joi, printr-o hotărâre de Guvern, au fost aprobate cifrele de şcolarizare alocate pentru învăţământul superior militar în anul universitar 2023-2024, prin suplimentarea cu 107 a numărului de locuri la programele de studii de licenţă în reţeaua Ministerului Apărării Naţionale.

Dintre cele 107 locuri, Executivul transmite că 60 de locuri vor fi la Academia Tehnică Militară „Ferdinand 1”, 34 de locuri la Universitatea Naţională de Apărare Carol P, opt locuri la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” şi cinci locuri la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”.

„Alocarea celor 107 locuri suplimentare la programele de studii universitare de licenţă organizate de către instituţiile militare de învăţământ superior din reţeaua MApN va conduce la diminuarea deficitului de încadrare cu ofiţeri din structura de forţe a Armatei României. Propunerea privind suplimentarea cifrelor de şcolarizare este fundamentată de necesitatea dezvoltării şi adaptării Armatei României la complexitatea dinamicii mediului de securitate global şi regional, prin alocarea eficientă şi maximizarea utilizării resursei umane, inclusiv încadrarea corespunzătoare a structurilor militare cu personal calificat, în vederea asigurării nivelului de reacţie necesar îndeplinirii misiunilor”, se arată în comunicatul primit.

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor