Pentru orice suporter al Petrolului, să-l audă pe Mircea Dridea spunând, nu cu mare reproș, ci aproape cu disperare „ne umiliți” este sfâșietor. Și totuși, de la înălțimea birourilor cu sertare în care stau îngropate și alte proiecte benefice pentru Ploiești, funcționărimea din Primărie vorbește cu indiferență despre cel mai important fenomen social din oraș. Și, conform tradiției, îl ia, din nou, pe NU în brațe.
Dacă după prima parte a întâlnirii (la care au participat fanii Petrolului, conducătorii echipei, reprezentanții consiliului local, viceprimarii, primarul, plus secretara și directoarea economică din Primărie) se vorbea despre găsirea chiar azi a unei soluții ca marca Petrolul să ajungă la…. Petrolul – și punerea în aplicare imediat după vacanță -, la ora 16.00, când trebuia comunicate concluziile, s-a întâmplat altceva.
Ideea era ca marca să fie dată în folosință provizoriu, până la terminarea evaluării, pentru a permite, apoi, elaborarea unui alt contract. Cei de la Veolia, prin cei trei avocați prezenți la întâlnire, dăduseră practic un cec în alb: se angajau să achite o sumă pentru folosirea mărcii, plus diferența, în cazul în care evaluarea ar stabili o sumă finală mai mare.
După ora 16, cu 21 de minute întârziere, reprezentanții Petrolului și ai suporterilor au auzit exact ce nu voiau.
S-a propus amânarea discuțiilor, s-a spus că marca nu poate atribuită direct nici măcar provizoriu și s-a lăsat să se înțeleagă că nu va ajunge la Petrolul decât prin licitație.
Asta presupune proceduri de durată. Or, Petrolului îi trebuie marca acum, în prima decadă a lunii iunie, înainte de baraj, ca să o poată alătura CIS-ului.
Avocații Veoliei nu au mai venit la cea de-a doua parte a ședinței, însă mesajul a fost cât se poate de clar: compania sprijină Petrolul, contribuie decisiv la continuitatea tradiției fotbalului ploieștean, însă, pentru asta, trebuie să aibă și … obiectul muncii, cum s-ar spune. Pe cine să sprijine, adică. Petrolul Ploiești!
Deși, repet, impresia este că „tehnicienii” primăriei nu-și vor da avizul decât pentru o eventuală atribuire prin licitație (ceea ce nu e o problemă în sine, doar că procedura durează prea mult, iar petroliștii vor, din acest motiv, acordarea provizorie), viceprimarul Cristian Ganea a propus o nouă întâlnire pentru ziua de marți, cu bătaie scurtă: întocmirea unui proiect de hotărâre care să prindă cumva aviz pozitiv de la aparatul de specialitate și introduicerea lui într-o ședință de îndată.
Evident, compromisul „alte discuții”nu a mulțumit pe nimeni. Iar Mircea Dridea a părăsit încă o dată dezamăgit sala, acolo unde se grăbise să ajungă la timp, traversând în fugă printre mașini.
Primarul Adrian Dobre a întârziat 21 de minute, fiind prins cu recepționarea pasajului de la Vest.