logo
RNTV Live

Minivacanță de foc pentru polițiștii prahoveni

actiuni-politie-rutiera
Erika Stoica

În perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor de Paște, efectivele de peste 1.500 de polițiști prahoveni au fost mobilizate pentru a asigura un mediu sigur și ordonat în județ. Aceștia au desfășurat activități intensive pentru a preveni evenimentele negative și pentru a răspunde prompt oricăror situații de urgență.

Pe parcursul celor 6 zile, polițiștii au gestionat peste 650 de apeluri la numărul de urgență 112 și au intervenit în mod eficient, aplicând un total de 59 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 62.000 de lei, conform legislației în vigoare privind apelurile abuzive la 112.

În plus, polițiștii au intervenit în situații de nerespectare a ordinii și liniștii publice, aplicând 90 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 70.000 de lei, în conformitate cu Legea nr. 61/1991.

Polițiștii au desfășurat peste 25 de acțiuni punctuale de prevenire și asigurare a măsurilor de ordine și siguranță publică în întreg județul Prahova, concentrându-se pe zonele cu risc crescut de incidente, precum și pe căile de acces către lăcașurile de cult și zonele de agrement.

În cadrul acestor activități, au fost legitimate aproximativ 850 de persoane, au fost oprite pentru control peste 600 de autovehicule, fiind efectuate teste cu aparatele etilotest și drugtest, iar peste 230 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate, în valoare de aproximativ 35.500 de lei.

Pe lângă acestea, au fost reținute 9 permise de conducere și retrase 4 certificate de înmatriculare pentru abaterile constatate la regimul rutier.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor