logo
RNTV Live

Ministrul Sănătății: nu există informaţii cu privire la un iminent incident nuclear. Pastilele de iodură de potasiu, gratuite pentru persoanele de pană in 40 de ani

ciolacu si rafila
Mihai Constantinescu

Ministrul Sănătății: nu există informaţii cu privire la un iminent incident nuclear. Pastilele de iodură de potasiu, gratuite pentru persoanele de pană in 40 de ani.

Centrala Zaporojie din Ucraina, în contextul războiului , pune pe jar și romanii. Ministrul Sănătății , Alexandru Rafila a declarta ca nu există informaţii cu privire la un iminent incident nuclear. Mai mult , este de părere ca este important sa adoptăm un comportament preventv.

Alexandru Rafila a precizat, luni seară, la România TV, că în 23 iunie a fost emis Ordinul în urma căruia a fost demarată şi campania de informare privind iodura de potasiu. 

”Eu am încercat să răspund unei întrebări a unui jurnalist care m-a întrebat ce se întâmplă cu pastilele de iodură de potasiu. Noi am rezolvat această problemă din punct de vedere organizatoric încă în urmă cu o lună şi jumătate când la data de 23 iunie am emis un Ordin care precizează circuitul pe care trebuie o persoană care doreşte să îşi procure din timp aceste pastile care nu trebuie administrate, am avut o campanie în acest sens. Nu trebuie luate în mod preventiv, ci doar dacă apare un incident nuclear care duce la  ameninţare legată de creşterea radioactivităţii. Persoanele în vârstă de până la 40 de ani se pot prezenta la medicul de familie, fie că sunt asiguraţi, fie că sunt neasiguraţi, acolo primesc o reţetă simplă, iar cu acea reţetă simplă se duc la una din cele 2.500 de farmacii de unde îşi ridică pastilele de iodură de potasiu pe care le păstrează la domiciliu”, a declarat Alexandru Rafila. 

Citește continuarea AICI

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor