Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: Creşterea accesului la testare scade rata de mortalitate în cazul persoanelor pozitive / FOTO/ VIDEO

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: Creşterea accesului la testare scade rata de mortalitate în cazul persoanelor pozitive. Acesta este mesajul adus astăzi în Prahova, cu ocazia deschiderii centrului de evaluare și tratament pentru bolnavii cu simptome ușoare de Covid 19 de la Vălenii de Munte

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și presedintele PSD, Marcel Ciolacu, au făcut vineri o vizită în cadrul Spitalului Orășenesc Văleni, unde a fost deschis unul dintre cele 230 de centre de evaluare și tratament pentru bolnavii cu simptome ușoare de Covid 19.

cel mai verde complex reziential

În timpul conferinţei de presă, Rafila a tinut să precizeze că prin deschiderea acestor centre se doreşte cresterea accesul la testare, indiferent de categoria socială din care fac parte bolnavii. Astfel, cei cu simptomatologie vor avea acces la testare, iar CAS va deconta serviciul. Dacă un pacient are nevoie de tratament antiviral, îl va primi în centru, iar cei dacă au nevoie de oxigen, vor fi direcţionati către spitale.

În cadrul vizitei au prezentat și raportul INS cu privire la evoluția pandemiei în ceea ce privește noua tulpina Omicron. Aceștia au făcut declarații și pe marginea necesității dozei booster, care în lipsa ei poate anula certificatul de vaccinare cu cele doua doze.

Managerul spitalului Orășenesc Văleni de Munte, NICOLAE MARIAN GEORGE, s-a arătat mulţumit de investiţia care s-a făcut aici.

arnos 6 oua

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here