Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, anunță existența unei singure tranșe de vaccin anti-COVID în România

rafila
Dumitrache Catalina

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat marți că România dispune în prezent de o singură tranșă de vaccin anti-COVID, constând în aproximativ 1,2 milioane de doze de la Moderna. Această tranșă, adaptată la tulpinile actuale, a fost plătită încă din anul 2020.

Întrebat despre stocurile de vaccinuri din țară, Rafila a precizat că România nu a mai achiziționat alte doze în prezent. “Avem în momentul de față o singură tranșă de circa 1,2 milioane de doze de la Moderna, un vaccin adaptat la tulpinile actuale, achiziționat încă din anul 2020 și plătit ca avans în cadrul contractului inițial. Practic, acest vaccin trebuia livrat acum, fiind plătit cu mai bine de 2 ani în urmă”, a explicat Rafila.

Referitor la existența de rezerve de echipamente în spitale pentru a preveni surprizele neplăcute, similar cu cele întâlnite în timpul pandemiei, Rafila a subliniat că există stocuri de materiale sanitare și echipamente de protecție în prezent. A adăugat că, în comparație cu începuturile pandemiei, sistemul de sănătate este acum mult mai bine pregătit, cu profesioniști mai antrenați și rezilienți, iar mortalitatea a scăzut semnificativ în 2022 datorită gestionării mai eficiente a situațiilor critice.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor