Ministrul Sanatatii a venit la Spitalul Judetean dupa ce o asistenta a fost depistata cu COVID 19. 45 de persoane vor fi verificate

Autorităţile au raportat sursă foto Europa FM
cautam-reporteri-republikanews

Alertă in Prahova

O asistentă a Spitalului Județean de Urgență Ploiești a fost confirmată sâmbătă, 25 aprilie, cu noul coronavirus. Potrivit informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, femeia s-a simțit rău și, având simptome specifice COVID-19, a fost testată, rezultatul fiind pozitiv.

În consecință, a fost declanșată o anchetă epidemiologică de către DSP Prahova, fiind testat întreg personalul medical care a asigurat tura de noapte în data de 24/25 aprilie, la secția unde activează și cadrul sanitar confirmat, dar și pacienții cu care asistenta a intrat în contact. În total sunt 45 de persoane.

just insolv sprl

Până la sosirea rezultatelor, contacții vor rămâne în izolare. Asistenta a fost transferată la Spitalul CFR Ploiești pentru a primi tratamentul specific COVID-19.

Imediat dupa aflarea vestii, Ministrul Sanatatii a venit la Ploiesti unde a verificat situatia. Acesta nu a dat insa declaratii de presa, insa potrivit Prefecturii Prahova, Nelu Tataru a stat de vorba cu personalul si a verificat triajul.

Va reamintim ca in urma cu doua zile, doi pacienti bolnavi de COVID 19 au fost transportati de la Brasov, la sectia de terapie intensiva a Spitalului Judetean Ploiesti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here