În perioada dintre demisia lui Marius Budăi și numirea sa în funcție, reforma pensiilor asumată în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) a fost afectată. Cu toate acestea, ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, afirmă că angajații au continuat să lucreze eficient în Ministerul Muncii, în vederea finalizării reformelor convenite în PNRR.

Aceasta susține că timpul reprezintă bani, iar finalizarea reformelor într-un efort comun va permite României să beneficieze în timp util de tranșele din PNRR, aducând astfel mai mulți bani în buzunarul cetățenilor și resurse viabile pentru companiile private.

Cu privire la mandatul său, Simona Bucura-Oprescu își propune să se concentreze asupra finalizării noii Legi a pensiilor din sistemul public și să clarifice situația Legii pensiilor de serviciu. În cazul în care va fi necesar, se vor face modificări în lege pentru a se conforma exigențelor Curții Constituționale și ale Comisiei Europene.

Referitor la creșterea pensiilor, ministrul Muncii afirmă că această decizie se va lua în cadrul Coaliției de Guvernare și că vor fi efectuate analize permanente pentru a lua o decizie în funcție de situația bugetului.

Până în prezent, nu s-a discutat despre o nouă creștere a punctului de pensie în această toamnă, concentrandu-se discuțiile pe elaborarea de noi legi privind pensiile de serviciu și din sistemul public.

Sursă: stiripesurse

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *