logo
RNTV Live

Ministrul Muncii a făcut un anunț de ultimă oră legat de creșterea pensiilor

sursă foto Kanal D
Marin Ana

Marius Budăi, ministrul Muncii, a făcut un anunț de ultimă oră legat de creșterea pensiilor. Acesta a declarat că procentul cu care pensiile vor fi majorate de la 1 ianuarie 2023 va fi cunoscut abia după aprobarea bugetului, care va avea loc până la sfârşitul acestui an.

Însă, oficialul a asigurat că această creştere nu va fi mai mică de 10%.

Precizarea are loc în contextul în care, zilele trecute, premierul Ciucă lansase un procent de majorare a pensiilor de 15%, după ce preşedintele Iohannis a vorbit de acest procent.

Ministrul Muncii spune că el nu se va lansa în astfel de speculaţii pentru că, pentru moment, alte procente decât 10% nu sunt “fundamentate din punct de vedere economic”. 

“Noi, PSD-ul, am avut propunerea pentru majorarea pensiilor cu cel puţin 10%. Noi suntem extrem de bine ancoraţi în realitate, ne uităm la tot ce se întâmplă în jurul nostru şi am fundamentat acea propunere de o majorare de minimum 10% de la 1 ianuarie 2023. 

Eu cunosc foarte bine viaţa părinţilor şi bunicilor noştri, nu-mi voi permite să mă lansez în niciun fel de speculaţie decât atunci când coaliţia va avea decizia finală luată. Cert e că va fi o majorare de cel puţin 10%. Am spus cel puţin 10% (apropo de faptul că premierul Ciucă lansase procentul de 15% – n.r.), nu-mi permit să lansez alte procente.”

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații gasiți aici:Creşterea pensiilor și a vârstei de pensionare. Anunț de ultimă oră făcut de ministrul Muncii, Marius Budăi (antena3.ro)

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor