logo
RNTV Live

Ministrul Mediului a găsit soluţii pentru protejarea prahovenilor de poluare. Rafinăriile, sub lupa Ministerului Mediului

gratiela-gavrilescu
Mihai Constantinescu

Rafinăriile, sub lupa Ministerului Mediului

Ministrul Mediului a găsit soluţii pentru protejarea prahovenilor de poluare. Rafinăriile, sub lupa Ministerului Mediului.

Ministrul mediului, Graţiela Gavrilescu, a fost prezentă astăzi la Ploieşti în vizită de lucru. Cu această ocazie au fost prezentate principalele concluzii în ceea ce priveşte verificările realizate la rafinăriile din Ploieşti sau din apropiere. Prima oprire a fost la sediul OMV Petrom.

Nu de puţine ori oamenii s-au plâns că au de suferit din cauza poluarii aerului. Astăzi ministrul a ţinut să precizeze că au fost luate măsuri concrete care vor rezolva problema poluării aerului. Pentru a rezolva această situaţie, au avut loc,anul acesta, şi o serie de întâlniri cu factorii implicaţi în această problemă, la Minister.

Reprezentanţilor OMV Petrom li s-a cerut să fie revizuită Autorizaţia integrată de mediu care de acum înainte trebuie să fie mult mai cuprinzătoare.

Recent, la OMV Petrom a fost finalizată revizia anuală. Aceasta a constat în reviziurea procesului tehnologic pentru punerea în siguranţă a instalaţiilor specifice. La cererea ministrului Mediului, au fost impuse alocări de fonduri pentru investiţii şi pe segmentul de mediu.

În primăvara acestui an , OMV Petrom a notificat APM Ploieşti în vederea revizuirii autorizaţiei integrate de mediu şi conform înţelegerii făcute cu reprezentanţii ministerului au făcut cerere şi pentru repararea celor şase rezervoare care au nevoie urgentă de etanşeizare, astfel ca problema emisiilor de care se plâng ploieştenii să fie rezolvată în cel mai scurt timp. Tot în acest sens, la capitolul investiţii se are în vedere şi construirea de noi rezervoare. Unul dintre ele va fi găta până la finele anului 2018.

 

https://www.facebook.com/republikanews/videos/1727469383956759/?t=207

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor