logo
RNTV Live

Ministrul Justiției denunță ipocrizia în scandalul azilelor: Există numeroase instituții care, fără îndoială, nu și-au îndeplinit responsabilitățile

Alina_Gorghiu
Theo Tănăsescu

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a transmis că a primit asigurări din partea procurorului șef DIICOT că în curând vom vedea soluții în cazul bătrânilor maltratați la centrele de vârstnici din Ilfov.

Fiind femeie, mamă și ministru al Justiției, mă revolte faptul că toți acei bătrâni din centrele care fac obiectul unei anchete penale au fost maltratați, umiliți, lăsați înfometați și bătuți.

Există numeroase instituții care, fără îndoială, nu și-au îndeplinit responsabilitățile până în prezent. Și nu de curând, ci de o perioadă îndelungată, cu toate că rolul lor era tocmai acela de a verifica respectarea condițiilor legale stabilite pentru a proteja viața și sănătatea celor vulnerabili.

Vor exista și responsabilități individuale, mulți se vor apăra, chiar dacă aveau datoria să iasă în față și să facă ceea ce era necesar și uman: să spună adevărul!

Am avut o discuție astăzi cu procurorul șef al DIICOT. Dosarul a fost înregistrat la DIICOT în luna februarie a acestui an, beneficiind de o procedură accelerată, dat fiind caracterul complex al cazului. În acest dosar sunt 26 de inculpați. Am primit asigurări că vom vedea soluția în acest caz într-un interval de timp scurt.

Toate instituțiile implicate în investigarea acestui caz au responsabilitatea de a oferi răspunsuri societății și de a comunica în mod transparent. Astfel de situații, în care bătrânii și bolnavii sunt ținuți în condiții inumane, nu trebuie să se repete!, a subliniat Alina Gorghiu.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor