Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a făcut un apel emoționant către părinți după ce a analizat eseurile trimise de liceeni la Ministerul Justiției în cadrul concursului „Legile se aplică și pe Net”. Eseurile evidențiază impactul cyberbullyingului, traumele pe care tinerii le trăiesc și furtul de identitate online, subliniind nevoia de intervenție.

Pe Facebook, Gorghiu a scris: „Părinți, vă rog să vorbiți cu copiii voștri! Putem să-i ajutăm! Sunt lucruri pe care le-am descoperit cu mare tristețe citind eseurile trimise la Ministerul Justiției de către liceeni, în cadrul concursului ‘Legile se aplică și pe Net’. Modul în care îi afectează cyberbullyingul, traumele prin care trec sau faptul că le este furată identitatea online… sfâșietor. Sunt doar copii… care au nevoie de ajutorul nostru! Îmi doresc ca fiecare copil din România să știe că nu e singur!”

Ministrul a făcut referire la întrebarea lui Luca, elev în clasa a 10-a din Suceava, care a întrebat: „Este permis online tot ceea ce legea nu interzice?”, considerând că aceasta deschide o dezbatere despre limite. Alte eseuri, precum cel al Cameliei din clasa a 12-a din București, subliniază că cyberbullyingul agravează bullyingul tradițional și persistă chiar și atunci când victima părăsește mediul în care s-a produs violența psihologică, cum ar fi școala. Gorghiu a apreciat curajul lui Francesca-Denisa, elevă în clasa a 10-a din Focșani, pentru că a împărtășit propriile experiențe, știind că sunt multe cazuri similare cu care se confruntă adolescenții. Matei, elev în clasa a 10-a din București, a subliniat că bullyingul online este periculos, afectând stima de sine și făcându-te să te simți singur. Maria, din clasa a 10-a din Constanța, a vorbit despre regulile aspre ale internetului: „Mănâncă sau vei fi mâncat. Internetul nu este o joacă.”

Ministrul a mulțumit tuturor celor care au avut curajul să împărtășească experiențele prin care au trecut și a exprimat interesul de a-i cunoaște pe toți cei care s-au înscris în acest concurs.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *