Într-o declarație făcută miercuri, ministrul Familiei, Natalia Intotero, a evidențiat creșterea alarmantă a stărilor de anxietate și panică, nu doar în România, ci și în întreaga Uniune Europeană, ca urmare a impactului pandemic. Ea a subliniat importanța integrării consilierilor școlari și psihologilor în sistemul educațional pentru a răspunde acestei crize emoționale.

„Cea mai mare problemă a familiei în momentul de faţă este siguranţa zilei de mâine. După pandemie, s-au dezvoltat stări de anxietate și panică, iar numărul cuplurilor care s-au despărțit a crescut din păcate. De aici provine necesitatea infuziei de consilieri școlari și psihologi în sistemul de învățământ,” a declarat Intotero în emisiunea România Politică de la Prima News.

Ministrul a menționat că pentru anul 2024 au fost aprobate 7.600 de locuri pentru psihologi în școli, însă consideră că acest număr nu este suficient. „Este nevoie de mai mult, mai ales în contextul temerilor generate de războiul din apropierea granițelor și de proliferarea știrilor false pe rețelele de socializare,” a adăugat ea.

Intotero a evidențiat și inițiativele existente, precum linia de urgență 119 dedicată copiilor, care permite tinerilor aflați în dificultate să solicite ajutor. „Marea majoritate a apelurilor sunt legate de abuzuri în familie și bullying în instituțiile de învățământ,” a specificat ministrul, subliniind fenomenul bullying-ului ca o problemă gravă.

În plus, ministrul a abordat și dificultățile legate de condițiile de locuire, menționând programele de creditare destinate tinerilor pentru a-i ajuta să devină independenți și să-și întemeieze o familie. Aceste măsuri sunt esențiale în contextul actual, pentru a sprijini familiile românești în fața provocărilor contemporane.

Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews