logo
RNTV Live

Ministrul energiei susține că românii nu trebuie să își facă probleme din cauza prețurilor ridicate la energie

ministrul_energiei
Theo Tănăsescu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, afirmă că “românii nu trebuie să-şi facă probleme” cu privire la tarifele la energie iarna aceasta, dacă se încadrează în limitele de consum prevăzute de legea care prevede plafonări şi compensaţii. El susţine că nu înţelege “panica” din piaţă, subliniind că este vorba despre “o optimizare” a legislaţiei, în condiţiile în care există traderi pe piaţa de energie care fac profituri foarte mari care nu sunt impozitate. “Dacă ar fi după mine, eu le-aş lua toată această diferenţă. Acest câştig speculativ. Să le rămână un câştig care este normal. (…) Asta probabil că o să şi facem”, arată Popescu.

“Avem în vigoare o ordonanţă care este promulgată, aprobată de Parlament, care are un plafon de 80 de bani la energie electrică pentru consumul până în 300 de kilowaţi şi de 68 de bani pentru tariful social pentru consumul de până în 100 de kilowaţi. Românii nu trebuie să-şi facă probleme, dacă se încadrează în aceste limite de consum, şi vă spun cu toată certitudinea că, pe calculele pe care le avem de la autoritatea de reglementare, peste 80% din români se încadrează în aceste clase de consum”, a afirmat Virgil Popescu, miercuri seară, la Digi 24. 

Mai multe informații găsiți aici.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor