Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, semnează 9 contracte de finanțare pentru modernizarea rețelelor de distribuție în energie

sebastian burduja
Dumitrache Catalina

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunțat semnarea a 9 noi contracte de finanțare în cadrul Fondului pentru Modernizare, cu o valoare totală de peste 680 de milioane de lei. Aceste contracte fac parte din Programul Cheie 3 – Sprijin pentru extinderea și modernizarea rețelei de distribuție a energiei electrice. Dezvoltarea acestor rețele este considerată esențială pentru menținerea unor prețuri mici la electricitate, reducerea pierderilor și acomodarea unui număr crescut de prosumatori.

Potrivit comunicatului transmis de Ministerul Energiei, cele 9 contracte de finanțare au o valoare totală de 686.103.012,24 lei, echivalentul a 137.220.602,45 euro. Valoarea totală a ajutorului de stat acordat din Fondul pentru Modernizare este de 439.380.223,09 lei, echivalentul a 87.876.044,6 euro.

Ministrul Burduja a subliniat importanța dezvoltării rețelelor de distribuție a energiei electrice pentru garantarea securității și calității serviciilor. Acest demers are ca scop asigurarea unor prețuri corecte la factura de energie și servicii sigure și de calitate pentru cetățeni.

Până în prezent, Ministerul Energiei a asigurat, prin intermediul Fondului pentru Modernizare, finanțarea a 17 proiecte menite să contribuie semnificativ la extinderea și modernizarea rețelei de distribuție a energiei electrice, cu o valoare totală a ajutorului de stat de 870.214.677,1 lei, echivalentul a 174.042.935,42 euro.

Ministrul Burduja a îndemnat operatorii de distribuție să accelereze investițiile pentru a obține rezultatele dorite în cel mai scurt timp posibil.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor