logo
RNTV Live

MINISTRUL AGRICULTURII, PETRE DAEA, A PREZENTAT PLANUL NAŢIONAL STRATEGIC/VIDEO

Georgescu Cristi

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a prezentat marti fermierilor prahoveni principalele informatii legate de Planul National Strategic in domeniul agricol. Acesta a explicat etapele si negocierile purtate cu comisarul european pe Agricultura pentru aprobarea acestui document strategic. Bugetul programului din agricultura pe perioada 2023-2027 insumeaza 15,8 miliarde euro.
“Caravana Cunoasterii” este o actiune organizata de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale ce are scopul de a prezenta Planul National Strategic 2023-2027. In cadrul conferintei, ministrul Daea le-a explicat celor prezenti care sunt modalitatile prin care pot sa acceseze bani europeni pentru a investi in agricultura si dezvoltare rurala.

Bugetul total al Planului National Strategic din Agricultura pe perioada 2023-2027 este de 15,8 miliarde euro. Acesta este impartit in Pilonul 1, plati directe de 9,78 miliarde euro si interventii sectoriale in cuantum de 151 milioane euro, iar Pilonul 2 de pana la 5,87 miliarde euro.
Ministrul Petre Daea a precizat ca Planul National Strategic va deveni operational din luna martie.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor