Ministra Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a purtat discuții, miercuri, cu reprezentanții Avocatului Poporului, Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Consiliului Legislativ, Consiliului Național al Audiovizualului, Autorității Electorale Permanente, Consiliului Economic și Social, Institutului Național de Statistică, Agenției Naționale pentru Sport, Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, Rezervelor Statului și Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor, pentru a discuta despre modul în care poate fi realizată salarizarea în sistemul public din România.

Aceste discuții au avut ca scop stabilirea poziționării funcțiilor în cadrul ierarhiei ocupațiilor din sistemul public și identificarea criteriilor care pot încuraja performanța reală în fiecare instituție în parte. Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a făcut cunoscută această întâlnire prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook, în data de miercuri.

Reprezentanții instituțiilor participante au apreciat deschiderea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale de a dezvolta un proiect de lege privind salarizarea, care să țină cont de specificul fiecărei categorii de angajați din sistemul public.

Ministra Simona Bucura-Oprescu a subliniat importanța faptului că vechimea nu este singurul criteriu care ar trebui să definească experiența, ci că este necesar să existe și elemente care să încurajeze performanța în sistemul public, pentru a răspunde mai bine nevoilor cetățenilor români. Ea a menționat că este momentul să promovăm respectul față de muncă și să încurajăm performanța în acest domeniu.

Sursă: news.ro

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *